Please choose your preferred language

English Afrikaans

Olemme aloittaneet yhteistyön Cleanhub-palvelun kanssa, jonka avulla kerätään muovijätettä kehittyvissä maissa ennen kuin se voi päätyä mereen.

Jokainen elävä olio on riippuvainen meristä. Ne peittävät yli 70% planeettamme pinnasta ja vaikuttavat siten ilmastoomme ja elintarvikejärjestelmiimme. Silti, miljoonia tonneja muovia päätyy meriimme joka vuosi vakavasti meriekosysteemejä vaurioittaen.

Tänä päivänä, 91% muovista ei tule kierrätetyksi maailmanlaajuisesti. Kertakäyttömuovieja, kuten muovipusseja, karkkikääreitä, vesipulloja ja ruokarasioita päätyy vesistöihin, jotka johtavat valtameriin.

Esse on jo hiilineutraali ja on nyt ottanut vastuuta valtamerien suojelemisesta tulemalla muovineutraaliksi. Me laskemme käyttämämme muovin määrän ja pidämme huolta, että sitä vastaava määrä kerätään ja kierrätetään. Lisäksi toiminta voimaannuttaa paikallisia yhteisöjä kehittyvissä maissa perustamaan keräykseen suuntautuneita yrityksiä.

Cleanhubilla on kasvava verkosto keräyspartnereita Intiassa ja Indonesiassa. Aina naisten omatoimisuusryhmiin kuuluvista ovelta ovelle kulkevista kerääjistä surffileireihin, jotka siivoavat rantojaan, huipputekniikan väliintuloihin maailman saastuneimmissa joissa – kaikki niistä tekevät töitä yhteisen tavoitteen eteen muovittomasta luonnosta.

Digitaalisen alustan avulla kerääjät pääsevät käsittely- ja kierrätysyritysten verkostoon. Tällä hetkellä Cleanhubilla on kyky käsitellä 15 miljoonaa tonnia muovia yli 70 maasta.

Esse on omistautunut suojelemaan meidän meriämme – jokaisella myymällämme tuotteella.