Please choose your preferred language

English Afrikaans

Ihon Ikääntyminen

Vaikka ikääntyminen on välttämätöntä, voit silminnähden hidastaa näkyviä ikääntymisen merkkejä ihollasi pienillä elämäntapavalinnoilla ja suosimalla tuotteita, jotka optimoivat ihosi pitkän aikavälin terveyden.

Yleensä asiakkaat ajattelevat ensisijaisesti seuraavaa kahta toimenpidettä ikääntyvän ihon hoidossa – ryppyjen vähentäminen ja ihon kiinteytys. Molemmat näistä ovat yhteydessä kollageenin ja elastiinin muodostukseen ihossa. Tähän puolestaan vaikuttaa monet tekijät.

Nyrkkisääntö – jos ihosi suojabarriäärin toiminta on heikentynyt ja ihosi on tulehduksellisessa tilassa, ihon ikääntymisvauhti kaksinkertaistuu. Kiinnitä siis huomiota ihosi terveyden optimointiin ennen kuin hoidat oireita.

 

ELÄMÄNTAPOJEN HUOMIOINTI

  • Yritä säilyttää mikrobien monimuotoisuus – tämä koskee sekä suolistoasi että ihoasi. Syö kuumentamattomia, hapatettuja ruokia kuten hapankaalia tai kimchiä ja vietä aikaa luonnossa. Luonnonmukainen puutarhanhoito auttaa myös. Nauti päivittäin laadukkaita probiootteja sisäisesti sekä hoida ihoasi probioottisilla ihonhoitotuotteilla, joiden elävät hyödylliset mikrobit auttavat voittamaan ihon ikääntymistä edistäviä mikrobilajeja.
  • Nauti sisäisesti välttämättömiä rasvahappoja – joko 15g pellavansiemenöljyä päivässä tai 600mg pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja (DHA tai EPA).
  • Vähennä altistumistasi vapaille radikaaleille – auringolta suojautuminen vaatetuksella on aina ensimmäinen vaihtoehto. Jos se ei ole mahdollista, käytä mineraalipitoista aurinkosuojaa. Kemialliset aurinkosuoja-aineet tuottavat iholle vapaita radikaaleja auringolle altistuessaan, eivätkä auta hidastamaan ihon ikääntymistä.
  • Ylläpidä tasaisia veren sokeriarvoja syömällä täysipainoista, prosessoimatonta ruokaa.
  • Lisäravinteet ja hivenaineet – varmista että kupari ja sinkki ovat tasapainossa. Monissa lisäravinteissa vältetään kuparia, koska se aiheuttaa pahoinvointia, mutta sinkkipitoisuus voi olla korkea. Nämä kaksi mineraalia kilpailevat samoista imeytymisasemista ja tuloksena on usein kuparinpuutos ja tarvitset kuparia kollageeni- ja elastiinisynteesiä varten.