Please choose your preferred language

English Afrikaans

Rasvoittuva iho

Rasvoittuva iho vastustaa ikääntymisen merkkejä pidempään, mutta ihon liiallinen talineritys voi vaikuttaa ihon terveyteen.

Moni ajattelee ihonsa olevan rasvoittuva, huomattuaan ihollansa vain pieniä öljyisyyden merkkejä. Kosmetologeilla on usein täysi työ vakuuttaa asiakastaan hoitamasta ihoaan liian voimakkaasti.

Ihosi terveet mikrobit kuluttavat ylimääräistä talia, joten näitä hyödylllisiä bakteereja tulee hoitaa. Aidosti rasvoittuvalla iholla ihohuokoset ovat suurentuneet ja avoimet ja iho hieman paksuuntunut. Meikki ei pysy iholla hyvin, ja mustapäät, näpyt ja tukkeumat ovat yleisiä.

 

ELÄMÄNTAPOJEN HUOMIOINTI

  • Säilytä ihosi rasvahappovaippa – käytä pH-tasapainotettuja tuotteita (4,5).
  • Vältä poistamasta ihosi suojabarriääriä; vältä tuotteita, jotka sisältävät alkoholia ja voimakkaita säilöntäaineita. Savipohjaiset naamiot ja puhdistustuotteet kuorivat kevyesti ja lisäksi ne ovat hyviä poistamaan iholta tukkeumia.
  • Huolehdi, että juot päivittäin vähintään 250ml vettä 10 painokiloa kohti; eli jos painat 60kg, tulee sinun juoda 1,5 l vettä päivässä.
  • Jotkut ehkäisypillereistä sisältävät korkeita pitoisuuksia androgeenejä, joten saattaa olla hyödyllistä etsiä vaihtoehtoista estrogeeneihin perustuvaa vaihtoehtoa.