Please choose your preferred language

English Afrikaans

Rewilding tarkoittaa tieteellistä näkökulmaa ihon palauttamiseen sen tasapainoiseen, luonnollisen “villiin” tilaan vihreän kemian ja orgaanisen biotekniikan avulla.

Sivilisaatioon on pitkään yhdistetty ajatus ”puhtaudesta”, jonka myötä olemme etääntyneet luonnosta ja asettaneet itsemme jalustalle kaiken muun yläpuolelle. Saippuoimme itsemme päivittäin poistaaksemme öljyisyyden iholtamme ja desinfioimme tappaaksemme 99,9% tunnetuista bakteereista… Jos voisimme tuhota 100%, eittämättä, ihmiskunta olisi tyytyväinen.

Onko näillä tavoilla seuraamuksia?

Vastaus – EHDOTON KYLLÄ!

Miljoonien vuosien aikana joina ihmiset (ja kaikki elämä maapallolla) on ollut olemassa, emme ole ikinä pärjänneet omillamme; olemassaolomme riippuu tuhansista näkymättömistä vuorovaikutuksista ympärillämme olevan mikrobisen maailman kanssa. Suolistomme mikrobeista, jotka muuntavat aminohapot välttämättömiksi vitamiineiksi, mikrobeihin, jotka toimivat yhdessä ihomme pinnalla olevien solujen kanssa tasapainottaakseen immuunivastettamme – olemme vahvasti riippuvaisia mikrobeista. Jopa mielialamme on linkittynyt kemiallisiin viesteihin, joita esiintyy kehoissamme mikrobien takia.

Mikrobiomi on kuin massiivinen ja kompleksinen jäävuori, jonka tiede on paljastanut vasta kärjen. Ja se mitä paljastuu, on että olemme nopeasti ja tehokkaasti tuhoamassa evoluution nerokkaasti luoman tasapainon. Käsityksemme puhtaudesta, syömämme prosessoitu ruoka ja meitä ympäröivän luonnon välttelyn myötä olemme joko tuhonneet tai menettäneet hyväksemme työskenteleviä välttämättömiä mikrobeja. Tämä on ilmiselvää, kun tarkastelemme ihotauteja kuten eksema, akne ja ihotulehduksia sekä elämäntyyliin sidoksissa olevia sairauksia kuten syöpä, diabetes, verenpainetauti ja masennus. Rikkomalla mikrobiset yhteystyömme, olemme rikkoneet systeemit, jotka ovat olleet olemassa vuosituhansia. Meidän on nyt tehtävä kaikkemme saadakseemme tasapainon takaisin.

Essen tavoite on lisätä tietoisuutta mikrobiomin tärkeyden tiedostamiseen ja sen ylläpitoon tarjoamalla mahdollisuus ihon mikrobiomin tasapainottamiseen probioottisilla mikrobeilla, jotta voit olla itsevarma parhaassa ihossasi.