Pigmentaatio

Terve mikrobiomi on avainasemassa pigmentaatio-ongelmia hoidettaessa

Pigmentitaatio-ikoni

Ihon pigmentaatio johtuu melaniinin epäsäännöllisestä kertymisestä ihoon. Tämä voi olla perinnöllistä tai se voi aktivoitua ulkoisten, paremmin hallittavissa olevien tekijöiden johdosta. Melaniini kertyy ihoon melanosyyttien toimesta. Melanosyyttien terveys on avainasemassa lähes kaikissa pigmentaatio-ongelmissa, jotka voidaan jakaa hypopigmentaatioon (vaaleat läiskät) ja hyperpigmentaatioon (tummat läiskät). Alueet voivat olla suuria (esim. vitiligo) tai ne voivat olla niin pieniä, että ne ovat tuskin silmällä havaittavissa.  

On olemassa yli 70 erilaista pigmenttihäiriötä. Lääkitys, reaktio kemikaalialtistukseen ja hormonaaliset muutokset voivat olla alulle panevia tekijöitä, mutta UV on pahentava tekijä, niinkuin on myös D-vitamiinin puutostila. Auringolle altistuminen on terveydelle ja iholle välttämätöntä, mutta johtuen nykyisestä elämäntavastamme, jossa vietämme suuren osan ajasta sisätiloissa, D-vitamiinitasot ovat suurella osalla väestöstä vaarallisen alhaiset. 

Täsmätuotteet

Konsultoi kosmetologiasi räätälöimään ratkaisu ihosi tarpeisiin.

Elämäntapavalinnat

Elämäntapavalintasi voivat vaikuttaa ihoosi

  • Säännöllinen alhainen altistuminen auringolle niin, että mahdolliset pigmenttimuutosalueet ovat peitossa.
  • Sisäisesti otettava D-vitamiinilisä jos taso on alhainen.
  • Välttämättömien rasvahappojen saanti – joko 15g pellavansiemenöljyä päivässä tai 400mg pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja (DHA ja EPA).
  • Täydennä päivittäisellä C-vitamiiniannoksella (400mg).
  • Tarkastele ruokavaliotasi. Suosi runsaskuituista, vähäsokerista ja tuoretta ruokaa. 
  • Vältä valolle herkistäviä ainesosia meikki-, iho- ja hiustenhoitotuotteissa. 

Hoidot