Tiede ihon uusiutumisen takana

Terve mikrobiomi on välttämätön, jotta iho säilyy nuorempana pidempään. Rewilding on tiedettä, jonka avulla iho palautetaan takaisin sen luonnolliseen villiin tilaan bioteknologian avulla. Esse auttaa luomaan ihollesi sellaisen tilan, jossa ihosi luonnolliset mikrobit voivat kukoistaa. 

Tärkein puolustuslinjasi

Mikrobiomisi on miljoonien erilaisten mikrobien ekosysteemi, joka suojaa ihoa taudinaiheuttajilta. Kuten suolistollasi, myös näillä bakteereilla, sienillä ja viruksilla on keskeinen tehtävä sinun suojelussa sekä immuunijärjestelmän vahvistamisessa. Ne auttavat ihoa tuottamaan hyaluronihappoa ja muita kosteuttavia tekijöitä säilyttäen samalla ihon pH:n ja auttavat tuottamaan rauhallisen, terveen ihon, joka ei ainoastaan näytä paremmalta vaan myös ikääntyy hitaammin. Iho on ihmisen suurin elin. On välttämätöntä huolehtia siitä.

Suuri kysymys

Nykyaikainen elämäntapamme ei edesauta mikrobikumppaneitamme. Olemme vähemmän kontaktissa luontoon kuin esi-isämme ovat olleet, joka johtaa mikrobien monimuotoisuuden vähenemiseen. Pinta-aktiivisia aineita ja parabeeneja sisältävien teollisten tuotteiden käyttö riisuu mikrobiomiamme. Tuloksena tästä on herkän ihon, aknen ja muiden iho-ongelmien valtava lisääntyminen.   

Bioteknologia tarjoaa vastauksen

Esse tarjoaa kestävän ratkaisun tieteellisesti todistetussa ja noteeratussa orgaanisessa bioteknologiassa. Tuotteemme luovat iholle ympäristön, joka mahdollistaa luonnollisten mikrobien monimuotoisuuden palata ja kukoistaa. Probiootit ja prebiootit orgaanisissa koostumuksissa auttavat palauttamaan tasapainon prosessissa, jota kutsumme ”rewilding” eli uudelleen viljelemiseksi – johtaen näin nuoremman ja terveemmän näköiseen ihoon.  

Probiootit & prebiootit

Probiootit ovat eläviä mikrobeja, jotka voivat muuttaa ihon ekologiaa suosimaan monipuolista ekosysteemiä, joka on riittävän terve vastustaakseen patogeenien hyökkäyksiä.

Ne myös hidastavat ihon ikääntymistä vähentämällä tulehdusta. Esse viljelee ihoa probiooteilla ja ruokkii ihoa prebioottisilla ravintoaineilla varmistaakseen ihon ekologiaa tasapainottavien mikrobien toiminnan.

Lue lisää probiooteista ja prebiooteista alta

Bakuchiol – Luonnon retinoli

’Luonnon retinoliksi’ kutsutun arvostetun kasvipohjaisen ainesosan ominaisuuksia kannattaa tutkia ja selvittää, miten se voidaan sisällyttää ihonhoitorutiiniin.   Ihonhoidossa käytetty bakuchiol uutetaan ja puhdistetaan Intiassa ja Kiinassa luonnonvaraisena kasvavan palkokasvin Psoralea corylifolian…

Voitko muuttaa mikrobiomiasi?

Epäterveellinen ihon mikrobiomi johtaa epäterveeseen ihoon ja nopeuttaa ikääntymistä, mutta voit siirtää ihosi mikrobiomia kohti monipuolista, tasapainoista tilaa. Opi lisää Essen toimitusjohtajalta Trevor Steyniltä alla olevasta videosta. 

Mitä mikrobiomini tekee minulle?

Tiedämme, että suoliston mikrobit auttavat ruoansulatuksessa ja toimittavat ravinteita. Ne tuottavat myös vitamiineja, ylläpitävät verenpainetta ja vaikuttavat mielialaan. Koska olemme riippuvaisia niin  monista kumppanuuksista, meitä voidaan pitää superorganismeina, koska meidän…

Probiootit vahvistavat suojabarriäärin toimintaa

Remedy Sensitivity – Probiootit vahvistavat suojabarriäärin toimintaa ja suojaavat sinua näin patogeeneilta, eli ne automaattisesti suojaavat immuunijärjestelmääsi altistumasta tarpeettomille ärsytyksille. Sen lisäksi, että probiootit toimivat panssarina, ne myös puhuvat ihosoluillesi…

Probiootit ja ihon immuniteetti

IHOLLASI ON IMMUUNIJÄRJESTELMÄ JA ON ERITTÄIN TÄRKEÄÄ, ETTÄ SE SUOJAA SINUA PATOGEENEILTA (TAUDIN AIHEUTTAJILTA). Keratinosyytit, epidermiksen (ihon uloimman kerroksen) yleisimmät ihosolut hallitsevat tätä immuunijärjestelmää havaitsemalla haittoja ja vapauttamalla signaaliproteiineja, jotka…

The future of skincare

In 2003 the Human Genome Project declared that the sequencing of the human genome was complete after 13 years of intense research. It cost $2,7 billion. Now you can have…

Perustaja

Trevor Steyn

Tiedemies, aviomies, innovaattori, isä, urheilija, joogi

Mentorini, Professori Siegfried Drewes, juurrutti minuun tieteellistä kurinalaisuutta hyvin varhaisessa vaiheessa ja se on palvellut Esseä hyvin. Asiakkaat ostavat tuloksia, eivät etiikkaa. Tehtävämme on tarjota kestäviä tuotteita, jotka toimivat mitattavasti paremmin kuin perinteiset tuotteet.

“Esse kulkee äärettömän pitkää tietä kohti täydellisyyttä ”

Tarjota kestävä ratkaisu

En usko ihon vahingoittamiseen lyhtytaikaisten tulosten saavuttamiseksi. Tai planeetan vahingoittamiseen voiton tavoittelun maksimoimiseksi. Uskon loputtomasti kestävien ratkaisujen luomiseen ihonhoidossa, ja siihen, että pitkällä aikavälillä se on kilpailijoita parempi.

Olla innovaattori mikrobiomi-ihonhoidossa

Innovaatio ei ole markkinointia. Todellinen innovaatio eroaa olennaisesti ja konkreettisesti. Se on ero, jonka haluan Essen kanssa tehdä.

Olla ennen kaikkea eettinen

Tavoitteeni ei ole koskaan ollut olla maailman suurin ihonhoitoyhtiö. Tehokkaiden tuotteiden valmistaminen vie aikaa, vaivaa ja resursseja, emmekä koskaan tule olemaan yhtä kannattavia kuin multikansalliset yritykset.

Olla muutoksen käynnistäjä

Ei ole helppoa muuttaa sadan vuoden aikana opittua käyttäytymistä teollisten kauneustuotteiden käytössä. Tavoitteeni on innostaa alaa tekemään parempaa.

Ihon eri tilat

Lue lisää ihon eri tiloista täältä

Kuiva iho

Silmänympärysiho

Rasvainen iho

Pigmentaatio

Herkkä iho

Ikääntyvä iho

Eettisyys ennen voittoa

Esse ei usko ihon vahingoittamiseen lyhyen aikavälin tulosten saavuttamiseksi. Optimoimme ihon terveyden, jotta voimme hidastaa ihon ikääntymistä pitkällä aikavälillä biokemian avulla, joka tekee hyödyllisiä muutoksia ihon mikrobiomiin. Pidämme kaikkien tuotteidemme pH:n 5:ssä käyttämällä mietoja säilöntäaineita ja nopeasti biohajoavia vaahdotusaineita. Olemme aina pysyneet uskollisina ydinperiaatteillemme; tuemme reilua kauppaa ja olemme sertifioitu luomu-, vegaaninen, eläinkokeeton, sekä hiili- ja muovineutraali yritys.

Website_Icons_100x100px12

Luomusertifioitu

Perustamisestaan lähtien Esse on tilannut Ecosertin luomustandardit ja prosenttiosuudet. Olemme jättäneet pois vaarallisiksi ja ei-kestäviksi katsotut raaka-aineet, mikä taataan tuotantolaitosten auditoinneilla ja näin varmistamme kaikkien raaka-aineiden täydellisen jäljitettävyyden.  Ecocert säätelee pakkauksiamme ja varmistaa, että käytetyt materiaalit ovat turvallisia, kierrätettäviä ja että ne eivät huuhtoudu tuotteeseen ajan myötä.

Lue lisää Ecosertistä

Website_Icons_100x100px14

Hiilineutraali

Essen missio on vähentää hiilidioksidipäästöjä vuosittain.  Tarkastamme energiankulutuksemme vuosittain maksimoidaksemme tehokkuuden ja parantaaksemme toimintaamme jatkuvasti. Mutta koska uskomme, että voimme silti tehdä paremmin, maksamme yrityksen hiilidioksidipäästöjen kompensoinnista.

Lue lisää Credible Carbonista

Website_Icons_100x100px13

Muovineutraali

Esse auttaa suojelemaan merta olemalla muovineutraali. Teemme yhteistyötä Cleanhubin kanssa varmistaaksemme, että käyttöämme vastaava muovi kerätään ja kierrätetään. Cleanhub käsittelee tällä hetkellä 15 miljoonaa tonnia muovijätettä yli 70 maasta, mikä antaa paikalliselle yhteisöille mahdollisuuden perustaa keräysyrityksiä.

Website_Icons_100x100px15

Eläinkokeeton

Esse ei testaa tuotteita eläimillä. Emme hanki ainesosia toimittajilta, jotka tekevät niin. Eläinten käytölle tutkimuksissa on monia vaihtoehtoja ja tuotteitamme on testattu vapaaehtoisilla ihmisillä. Olemme PeTA:n cruelty-free yritysohjelman ja Beauty Without Crueltyn akkreditoituja jäseniä, jotka kouluttavat ihmisiä eläinten huonosta kohtelusta ja hyväksikäytöstä.

Lue lisää Petasta

Website_Icons_100x100px19

Vegaani

Esse on The Vegan Societyn akkreditoima – tämä on maailmanlaajuinen standardi tuotteille, jotka eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia tai eläinkokeita. Pyrimme aina käyttämään eläinvapaita ainesosia koostumuksissamme, emmekä koskaan tue tuotteidemme tai niiden ainesosien eläinkokeiden epäeettisiä käytäntöjä. Harkitsemme eläinperäisten ainesosien käyttöä vain silloin, kun kasvipohjaisia vaihtoehtoja ei ole saatavilla. Kun käytämme jotain ei-kasviperäistä, käytämme vain sivutuotteita, jotka eivät aiheuta haittaa eläimelle prosessissa. Olemme aina läpinäkyviä ja avoimia siitä, missä niitä käytetään ja miksi. Esse on tinkimätön toimittajemme ja tuotteidemme luotettavuudessa ja asettaa ihmisten ja planeetan terveyden etusijalle.

Lue lisää Vegan Societystä

Website_Icons_100x100px20

Reilu kauppa

Esse on sitoutunut luonnontuotteiden reiluun kauppaan. Lyhyesti sanottuna yhteisöt keräävät Afrikan alkuperäiset kasvit kestävästi luonnosta ja prosessoivat niistä korkealaatuisia aktiivisia ainesosia. Luonnontuotteiden tasapuolinen kauppa on nostanut kymmenien tuhansien ihmisten elintasoa. Ostamalla reilun kaupan ainesosia, autamme naisia lähettämään lapsensa kouluun, käymään lääkärissä, sijoittamaan paikallisiin luottojärjestelmiin tai jopa rakentamaan talon. Tukemalla reilua kauppaa Esse varmistaa, että kasvit korjataan luonnonvaraisesti uutteiden tehokkuuden maksimoimiseksi. Mutta mikä tärkeintä, autamme ihmisiä luomaan perheilleen kestävämmän tulevaisuuden.