Kuivuus

Taistellaksesi kuivaa ja kosteusköyhää ihoa vastaan, tarvitset talia

On kahta kuivaa ihotyyppiä – lipidikuiva ja kosteusköyhä – ne liittyvät usein toisiinsa. Lipidikuivassa ihossa on vähän rasvaa ja se näyttää samealta. Se voi olla karkea ja hilseilevä ja tuntua kireältä pesun jälkeen. Ohuet hiussuonet ovat yleisiä ja poskiluille ja silmänympäryslaueelle voi ilmestyä miliumeja. Hienot juonteet tulevat näkyviin ennenaikaisesti. Kosteusköyhä iho on kireä ja siinä näkyy hienoja juonteita ja myös se vanhenee ennenaikaisesti. Se reagoi helposti ääri-ilmastoihin.  

Keskeisiä ihon kuivuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat ihon öljytaso ja ihon suojabarriäärin eheys. Nämä määrittävät transepidermaalisen kosteuden haihtumisen nopeuden (TEWL), jolla vesi haihtuu ihosta. Esse kannattaa tuotteita ja ihonhoitorutiineja, jotka palauttavat ihosi luonnollisen talin tuotannon vähentäen riippuvutta öljyistä, jotka eivät pääse imeytymään ihon läpi ja vähentävät luonnollista talintuotantoa. On kannattavaa käydä läpi muutama päivä, jolloin iho tuntuu hieman kuivalta, jotta lopputuloksena ihosi riippuvuus näihin öljyihin katkeaa. 

Täsmätuotteet

Konsultoi kosmetologiasi räätälöimään ratkaisu ihosi tarpeisiin

Elämäntapavalinnat

Elämäntapavalintasi voivat vaikuttaa ihoosi

 • Ota omega-3-ravintolisää, jossa on vähintään 600 mg pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja (DHA ja EPA) tai hyödyllisiä öljyjä, kuten pellavansiemenöljyä, kookosöljyä tai avokadoöljyä.
 • Vältä rasvatonta ruokavaliota – syö terveellisiä lipidejä siemenistä ja pähkinöistä. 
 • Käytä kosteusvoidetta, jossa on riittävästi ravinteita ja joka sisältää kasviöljyä. Kasviöljyt imeytyvät ihoon toisin kuin petrokemian öljyt.
 • Vältä voimakkaiden pinta-aktiivisten aineiden käyttöä kasvoilla ja vartalollasi – etsi mieto pH-tasapainoinen puhdistusaine, joka sisältää vain vähän tai miedosti vaahtoavaa ainetta…
 • Vältä tarpeetonta tai liiallista ihon puhdistusta.
 • Aina kun mahdollista, ole auringossa keskeytyksettä ilman suojaa 15 minuuttia päivässä – D-vitamiinin tuotannolla on aliarvioitu vaikutus ihoon.
 • Vältä hankaavia kuorinta-aineita. Valitse hellävarainen kuorinta käytettäväksi kerran viikossa. 
 • Käytä hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita kosteusköyhälle iholle ja sheavoita ja/tai kalahari-meloninsiemenöljyä lipidikuivalle iholle.
 • Ota sisäisesti laadukasta probioottilisää ja käytä probioottista ihonhoitoa, joka sisältää eläviä hyödyllisiä mikrobeja, jotka parantavat ihon suojabarriäärin toimintaa ja minimoivat transepidermaalisen (TEWL) kosteuden haihtumisen iholta.
 • Ota myös magnesiumia ja sinkkiä tukemaan hyaluronihapon tuotantoa. 
 • Vältä keinotekoisia ympäristöjä ja äärilämpötiloja mahdollisuuksien mukaan. Jollet voi välttää niitä, suojaa ja hoida ihoa suihkuttamalla mitä tahansa Esse Mistiä kasvoille päivän mittaan. 

Hoidot